Uzgoj
… bez otrovnih dodataka
Upravo je uzgoj „bez otrovnih dodataka“ najveća konkurentska prednost tvrtke. Purex ne koristi nikakve otrovne dodatke koji su redovna praksa u uzgoju i proizvodnji mesa. Zdrava jata osiguravaju se kontroliranim mikroklimatskim i mikrobiološkim uvjetima na farmama, a ne upotrebom farmaceutika. Životinje se uzgajaju u podnom, ali zatvorenom uzgoju. Time ih se štiti od vanjskih kontaminacija, a imunitet jača organskim biljnim dodacima; origanom, timijanom, ekstraktom bijelog luka, selenom, beta glukanom, probioticima itd. Navedeni uzgoj značajno je skuplji, ali ovako stvari radimo ispravno što je i naša misija, proizvoditi hranu koja doprinosi našem zdravlju, a ne kvari ga.
Prirodnom ishranom poštujemo životni ciklus životinja i ne dopunjujemo ishranu nikakvim hormonima, kao ni stimulatorima ubrzanog rasta. Produženi tov osigurava bolju strukturu mesa, odnosno čvršće i zrelije meso koje je preduvjet za vrhunski gastronomski užitak.
Zbog intenzivnog načina proizvodnje u posljednjih tridesetak godina u peradarskoj industriji jedan od većih problema predstavlja parazitska bolest probavnog sustava – kokcidioza. Zato se peradi daju jaki kemijski preparati kako bi se bolest držala pod kontrolom. U Purexu smo ovo shvatili kao veliki problem za zdravlje ljudi, te u suradnji s laboratorijem za parazitologiju veterinarskog instituta i njegovim voditeljem, dr.sc. Reljom Beck, uspjeli uspostaviti uzgoj peradi bez upotrebe kokcidiostatika od početka do kraja tova. Umjesto lijekova koristimo biljne pripravke koji u kombinaciji s odgovarajućim mikrobiološkim uvjetima razvijaju vlastiti imunološki sustav i tako sprječavaju obolijevanje životinja. Stimulacija vlastitog imunološkog sustava je ključ za očuvanje zdravlja ljudi, a zdravom prehranom upravo to i postižemo.
Upravo je uzgoj „bez otrovnih dodataka“ najveća konkurentska prednost tvrtke. Purex ne koristi nikakve otrovne dodatke koji su redovna praksa u uzgoju i proizvodnji mesa. Zdrava jata osiguravaju se kontroliranim mikroklimatskim i mikrobiološkim uvjetima na farmama, a ne upotrebom farmaceutika. Životinje se uzgajaju u podnom, ali zatvorenom uzgoju. Time ih se štiti od vanjskih kontaminacija, a imunitet jača organskim biljnim dodacima; origanom, timijanom, ekstraktom bijelog luka, selenom, beta glukanom, probioticima itd. Navedeni uzgoj značajno je skuplji, ali ovako stvari radimo ispravno što je i naša misija, proizvoditi hranu koja doprinosi našem zdravlju, a ne kvari ga.
Prirodnom ishranom poštujemo životni ciklus životinja i ne dopunjujemo ishranu nikakvim hormonima, kao ni stimulatorima ubrzanog rasta. Produženi tov osigurava bolju strukturu mesa, odnosno čvršće i zrelije meso koje je preduvjet za vrhunski gastronomski užitak.
Zbog intenzivnog načina proizvodnje u posljednjih tridesetak godina u peradarskoj industriji jedan od većih problema predstavlja parazitska bolest probavnog sustava – kokcidioza. Zato se peradi daju jaki kemijski preparati kako bi se bolest držala pod kontrolom. U Purexu smo ovo shvatili kao veliki problem za zdravlje ljudi, te u suradnji s laboratorijem za parazitologiju veterinarskog instituta i njegovim voditeljem, dr.sc. Reljom Beck, uspjeli uspostaviti uzgoj peradi bez upotrebe kokcidiostatika od početka do kraja tova. Umjesto lijekova koristimo biljne pripravke koji u kombinaciji s odgovarajućim mikrobiološkim uvjetima razvijaju vlastiti imunološki sustav i tako sprječavaju obolijevanje životinja. Stimulacija vlastitog imunološkog sustava je ključ za očuvanje zdravlja ljudi, a zdravom prehranom upravo to i postižemo.